• Σκόπελος:

  Το καταπράσινο νησί των Βορείων Σποράδων ή αλλιώς «νησί των δασών». Καταγάλανα νερά, πλούσια βλάστηση, μαγευτικές παραλίες και γραφικοί οικισμοί είναι μερικές από τις εικόνες που προσφέρει απλόχερα το νησί της Σκοπέλου. Γεμάτη με πυκνά δάση που καλύπτουν περίπου το 80% της έκτασής της, η Σκόπελος θεωρείτε αναλογικά το πιο πράσινο νησί του Αιγαίου. Επιπλέον, το συνολικό μήκος των παραλιών της ξεπερνά τα 100 χλμ!

  Τα χαρακτηριστικά αυτά δεν άφησαν ασυγκίνητους ακόμη και τους παραγωγούς του Hollywood που επέλεξαν να γυρίσουν εδώ μέρος της ταινίας “Mamma Mia”, αναδεικνύοντας όλες τις φυσικές ομορφιές του νησιού!

  Σύμφωνα με τη μυθολογία, ο πρώτος οικιστής της Σκοπέλου ήταν ο Στάφυλος, γιος του θεού Διονύσου (θεός της γονιμότητας και της αμπέλου) και της Αριάδνης (κόρη του βασιλιά Μίνωα). Το αρχαίο όνομα της Σκοπέλου ήταν Πεπάρηθος, από το όνομα του αδερφού του Σταφύλου, τον Πεπάρηθο. Το όνομα του Σταφύλου έχει πάρει ο σύγχρονος οικισμός που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από τη Χώρα, καθώς και η παραλία του.

  Το νησί κατοικήθηκε από τα προϊστορικά ακόμη χρόνια, διαγράφοντας μία λαμπρή πορεία στο πέρασμα των αιώνων. Η πλούσια παράδοση, τα ιστορικά μνημεία, τα κάστρα, τα μοναστήρια και οι εκκλησίες μαρτυρούν την πορεία αυτή, αντικατοπτρίζοντας στοιχεία από κάθε εποχή.

  Στο βόρειο τμήμα του νησιού, είναι χτισμένη η πανέμορφη μικρή πολιτεία της Σκοπέλου με τα σφιχταγκαλιασμένα σπίτια που περιβάλλουν το Κάστρο και κατεβαίνουν μέχρι το λιμάνι. Χάρη στην αρχιτεκτονική της, με τα ψηλά και στενά πέτρινα σπίτια, τα ξύλινα μπαλκόνια και τις σκεπές από πλάκα Πηλίου, η Χώρα της Σκοπέλου ανακηρύχθηκε το 1978 παραδοσιακός οικισμός.
 •  
 • Μπαρ - Εστιατοριο

  Επισκεφθείτε το εστιατόριο Αγιολί για να δοκιμάσετε τη Μεσογειακή μας κουζίνα ή για να απολαύσετε ένα cocktail, ενώ αγναντεύετε τη μαγευτική θέα!
  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 •  

Copyright © 2009-, Skopelos Village Hotel, Skopelos Island, Greece ::: :hotel website development: My Internet

Μονόχρωμο

Υψηλή Αντίθεση

Αρνητικό

Ανοιχτό φόντο

Τονισμένοι Σύνδεσμοι

Γραμματοσειρά

Μεγαλύτερο Κείμενο

Μικρότερο Κείμενο

Επαναφορά

HEALTH FIRST
ΑΝΑΣΑ
ΕΣΠΑ

Πληροφορίες ιδιωτικότητας.

Χρήση cookies και συναφών τεχνολογιών για καλύτερη εμπειρία πλοήγησης.

Ορίστε τις επιλογές σας

Διαγραφή

ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΔΟΧΗ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΑΠΟΔΟΧΗ ΟΛΩΝ

Περισσότερα για Όρους Χρήσης & Πολιτική Απορρήτου