• Μικροναυπηγική


  Ιστορία δύο και πλέον αιώνων γράφει η οικογένεια Μπουνταλά. Δύο αιώνες ναυπηγοί καραβομαραγκοί από την Σκόπελο που συνεχίζουν την δράση τους.

  Ο Τριαντάφυλλος Μπουνταλάς ήταν καραβομαραγκός και δούλευε στα καρνάγια, τους παραδοσιακούς «ταρσανάδες» του νησιού αλλά και της Αθήνας και της Αλοννήσου.

  Ο πατέρας του Τριαντάφυλλου Μπουνταλά και οι παππούδες του ήταν και αυτοί ναυπηγοί και δούλευαν σε καρνάγια στην Βραΐλα, και στην Τάμπα της Φλόριντα της Αμερικής, όμως η αγάπη για το νησί τους τους οδήγησε στο να τα πουλήσουν και να επιστρέψουν για δουλειά στην Σκόπελο. Την δεκαετία του 1970 οι ταρσανάδες του νησιού έκλεισαν λόγω του Τουρισμού και έτσι ο Τριαντάφυλλος Μπουνταλάς εμπνεύστηκε να εφαρμόσει τις τεχνικές του γνώσεις στη ναυπηγική φτιάχνοντας πλοία μικρότερης κλίμακας, γίνοντας πρωτοπόρος της μικροναυπηγικής τέχνης.

  Την μικροναυπηγική τέχνη δίδαξε στον γιο του τον Γιάννη και το αρμάτωμα των πλοίων στην κόρη του Νίνα. Ο Γιάννης Μπουνταλάς έχοντας κληρονομήσει το ταλέντο και την αγάπη του πατέρα του για τα πλοία συνεχίζει με μεράκι επάξια την οικογενειακή παράδοση, την οποία διδάσκει και ο ίδιος στην κόρη του Ρηγίνα.

  Ελάτε να σας ξεναγήσουμε στον κόσμο της μιρκοναυπηγικής, να μάθετε την ιστορία της οικογένειας και τα κατορθώματα της και να δημιουργήσετε τη δική σας μικρή βάρκα με τις οδηγίες των ειδικών.

  Το εργαστήρι έχει διάρκεια 2 ώρες και το κόστος συμμετοχής είναι 25 ευρώ.

  Τοποθεσία εργαστηρίου:Οικία Μπουνταλά

  Κατάθεση: 10% του συνολικού ποσού, το οποίο θα κρατηθεί ως το τέλος της ακύρωσης.

  Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την εξειδικευμένη συνεργάτη μας, Ελένη. Στοιχεία επικοινωνίας: eleni.svyriadi@skopelosvillage.gr
 •  
 • Μπαρ - Εστιατοριο

  Επισκεφθείτε το εστιατόριο Αγιολί για να δοκιμάσετε τη Μεσογειακή μας κουζίνα ή για να απολαύσετε ένα cocktail, ενώ αγναντεύετε τη μαγευτική θέα!
  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 •  

Copyright © 2009-, Skopelos Village Hotel, Skopelos Island, Greece ::: :hotel website development: My Internet

Μονόχρωμο

Υψηλή Αντίθεση

Αρνητικό

Ανοιχτό φόντο

Τονισμένοι Σύνδεσμοι

Γραμματοσειρά

Μεγαλύτερο Κείμενο

Μικρότερο Κείμενο

Επαναφορά

HEALTH FIRST
ΑΝΑΣΑ
ΕΣΠΑ

Πληροφορίες ιδιωτικότητας.

Χρήση cookies και συναφών τεχνολογιών για καλύτερη εμπειρία πλοήγησης.

Ορίστε τις επιλογές σας

Διαγραφή

ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΔΟΧΗ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΑΠΟΔΟΧΗ ΟΛΩΝ

Περισσότερα για Όρους Χρήσης & Πολιτική Απορρήτου